Våren är här..

Tänk att få uppleva en ny vår igen. Återigen så förundras jag över hur väl allt fungerar. Ljuset och värmen startar och puffar på. Har i år kollat in lite mer medvetet för att se utvecklingen.

1987 året när Sven föddes så hörde vi talas om att drivis tornat upp sig nere på stranden mellan Ljugarn och Folhammar. Sven är född 8 mars och det var en söndag. Två veckor senare, det måste alltså varit den 22 mars, såg vi drivisbergen. Har aldrig förr eller senare sett något liknande. Men så är man ju inte så ofta vid stränder den här årstiden. (Minns också från den här utflykten att vi hade kaffekorg med oss och att jag blev så besviken att kaffemjölken glömts kvar hemma. Den nyblivna mamman hade inte så stort tålamod.) En annan sak som jag blir påmind om är overallen Erik har på sig,   vill minnas att den var omsydd av något från föräldrarnas garderob. Den hade fått växa med honom. Första året var den helt blå, och nu hans andra vinter så hade den förlängts med grön isättning.

   

Erik och Evert tar sig an den delen av isberget som passar.

Nu har Erik varit hemma två veckor och gjort praktik på tidningen GA. Han var mycket nöjd, för att inte säga överlycklig när han gav sig iväg med färjan för att köra till Sundsvall igen.(Kolla http://erikenglund.se ). Med på resan var Evert. Han kan behöva få lite avbrott i vardagslunken.

Och jag själv har verkligen haft en annorlunda arbetsvecka. Som personlig assistent fick jag följa med min brukare till Stockholm. Första dagen besök på Trädgårdsmässan i Älvsjö. Det var en riktig trevligt och inspirerande att få gå på mässan en hel dag. Jag inhandlade för egen del dahliarötter, fuxiaskott, gjutform för betong och bordsdekoration liknande en liggande blomma. Blomman kunde fungera som vas för en levande blomma. Så nu är jag ytterligare ett steg närmar att få gjuta. Sanden finns, betongen finns och ideér finns. Nu gäller det att ta sig tid. Det riktigt pirrar i kroppen att få sätta igång. 

Andra dagen i Stockholm var vi på JAGcenter(www.jag.se) och jobbade med ett kulturprojekt för handikappade. Vår uppgift var att utifrån inspiration från trädgårdsmässan göra en modell av en förnyelse av brukarens uteplats/balkong eller liknande. Och vad vi jobbade. Vi gjorde förslag på att komplettera en befintlig uteplats med ett litet vattenfall , en spegel att fästa på husväggen och armeringsnät ( ett litet nät tillverkades för modellen av tunn ståltråd) att fästa mellan två pelare i pergulan. Där ska det sommartid klänga växter så klart och vintertid kan man trä in typ björkris så att det blir ett vindfång med ögonfröjd. Jag gillade trädgårdsmässan i år. Den var i min smak så att säga. Det var nog  fjärde gången jag besökte den mässan

.                                                                 

 Tårta att njuta av med ögat, förslag på mässan att ta efter.

 

Anne och Lotta visar upp vår byggmodell på JAG-center.

(Bilden utlagd med tillstånd av M-B F)

4 reaktioner till “Våren är här..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: