Sköna Maj välkommen….

Det är, det känns magiskt månadsskiftet april – maj. Det är som om livet byter skepnad på något vis.  Mina första minnen av detta  datum är från det året jag fyllde 6 år. Familjebilen vi åkte i var en Opel kadett medell38.  Vädret var mulet, regnet hängde i luften och hela familjen skulle åka till Ulricehamns pingstkyrka. Där spelade en blåsorkester från  Göteborg. Mycket folk. Mamma  berättade att nu kunde man ta fram vår- och sommarkläderna. Det var nog första gången jag blev medveten om att det fanns något som benämndes mode. Såg några tonårstjejer jag kände till. En av dem var nyekiperad från topp till tå, sa mamma.  och jag minns att jag frågade vad hon menade med det. Så sen har det hängt i det där med vårkläder är något speciellt. Nyekiperad – nej inte i år i alla fall.

Det var också den gången jag fastnade för blåsmusik. Det lät alldeles underbart tyckte jag. Och det tycker jag fortfarande.  Tur att jag flyttade till Gotland, för där fanns Visby storband:  www.gotlandsmusiken.se/storband.pab . När du går in på länkenoch klickar nere till höger kan du få 5 underbara storbandsminuter! Storbandet hade jag lyssnat till redan innan jag flyttade till Gotland. Och ni som var med och firade min 50-årsdag känner ju till att jag överraskade gästerna med en konsert av Visby Brass.  Tänk jag fick vara med och välja ut låtarna från en lång lista de hade att erbjuda! Sista låten blev naturligtvis Gotländsk sommarnatt. Det blev min dag det! ( googla gärna på gotländsk sommarnatt trumpet, och det finns ett antal varianter att lyssna till. Det kan få mig att bli så berörd så jag vill gråta för det är så vackert). Ser nu fram mot gratiskonserterna i Almedalen som brukar vara en gång i veckan ett antal gånger innan semestertiderna börja på allvar. På sensommaren brukar det bli musik av Visby Brass vid Botaniska trädgårdens lusthus. Hoppas traditionerna håller i sig äver i år. Blev i dag påmind om att pappa Göte hade en s k resegrammofon och där spelades 78-varvare.

 En låt på varje sida 

 

Och här är andra bilder från en alldeles solstrålande med kyliga nordanvindar ö i Östersjön.

 

6 reaktioner till “Sköna Maj välkommen….

 1. Nyekiperad – ett svårt ord även för en kille i 25-års åldern:) Väldigt fina bilder och minnen du delar med dig av.
  Jag blev jättesugen på en somrig bärpaj hemma på altanen med er, det hade vart smarrigt det:)

 2. Mysigt att ta del av dina tankar, minnen och funderingar Anna!
  ”Gotländsk sommarnatt” på trumpet…då minns jag min älskade Pappa och när Lena spelade den på trumpet i Linneryds kyrka den 10 aug. 2007.
  Du fina Anna, som kom till pappa hans sista dagar . Kram ❤

  1. Tack Mari. Sista besöket hos hos din pappa glömmer jag aldrig. Minns hans framsträckta hand och den värme i rösten han hade. Familjen på Kyrkvägen 15 har betytt så mycket både för mej och andra. Nu är det nästa generation som tar över för att föra det goda vidare. Från dej har jag fått:
   ”Stora hjärtan är som världshaven, de frysa aldrig till!” Jag har det sparat i min bok ”Ord att minnas”. Kraaam:))

  1. Jag har blivit lite bortskämd med Gotlandsmusiken och det är jag glad för. De har gjort ett flertal besök på HC, dvs arbetsplatsen för handikappade. Chefen Annette är gift med en av musikerna Lennart Löfgren – om det kan ha betydelse. Annars sponsrar nog ”Region Gotland” Gotlandsmusiken genom att ge dem ett antal spelningar. De erbjöd säkert ett par ggr varje läsår till skolan. Men det gällde att tacka ja till erbjudandet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: