Så var det dags att söka sig till Almedalen

 

Visby utan Almedalsveckan skulle kännas rätt tomt tror jag. Så på måndagskvällen kom  chansen att kolla läget. Cykel är bästa transportsättet dit. Lätt att parkera – inga avgifter….

Det visade sig vara Reinfelts kväll. Han pratade om demokrati och frihet och önskade att vår syn skulle sprida sig vidare till stater som inte kommit lika långt.

Vi får allt fler 100-åringar och förde då in på tanken om hur vi planerar  för många pensionsår.

Ja han sa förstås fler viktiga saker, men det var intressant att se folkmassan och säkerhetspådraget. Efter talet kom jag riktigt nära så här är min ”pressbild”:

 Reinfält omgiven av journalister och säkerhetsfolk.

Sen vidare i området och gick in en sväng på kongresshallen Wisby strand. Där var det mingel med Västsvenska handelsintressenter.   Mmmm snittarna smakade gott… Ingen verkade notera att det kommit  katter bland hermelinerna.

Kvällen avslutades på Mellangatan och (G) som i Gud. Där berättade fd folkpartiledaren Maria Leissner under rubriken Politiken och livet . Vi fick höra om hur hennse liv växlat mellan att vara den lilla människan i hemmets miljö till den Globala kvinnan. Hon kom från en familj där många valt att bli läkare. Men det valde hon bort och blev politiker.

 Hon hade hjälpt till att bygga upp det politiska livet i Irak efter kaoset när Saddam Husein störtats, varit Sveriges ambassadör i Guatemala. Men före de här uppdragen had hon varit Folkpartiets orförande något år.

Hon berättade   att ”hon dog” känslomässigt när hennes man/sambo omkom i en trafikolycka då hon själv körde bilen, fick sladd, kom över på fel sida och rammades på passagerarsidan. Hur mannen dog omedelbart men dottern som satt alldeles bakom pappan klarade sig.

 Maria hade valt psalmen Härlig är jorden som avslutning på kvällen. Pianist Samuel Hector.

Det blev en kväll med brett innehåll  och nog fick man sig tankeställare hur snabbt livet kan förändras

 

4 reaktioner till “Så var det dags att söka sig till Almedalen

 1. Anna!

  Tack för att du ”tog mig med” på Almedalen. Som vanligt skriver du lysande! Katt bland hermeliner, nej! Vänd på det! Ett par hermeliner bland alla katter! Världen skulle bli bättre om du satt vid rodret! Bra att snittarna smakade gott.

  Ser fram mot nästa bulletin.
  Inga

 2. Hej Anna Du är i händeelsernas centrum du bland ”DET FINA FOLKET”
  som de sa i änglagårdsbygderna Så bra att de börjar fundera på oss pensionärer Men viktigaste att vi har varandra KRAM

 3. Tack för Din blogg Jag har köpt en bättre dator med högre ”Upplösning ”Dina frodiga grönsaker bara rullade in och fyllde hela min skärm.
  I dag ska vi få bergvärme i huset i Blidsberg.Jag ska fräckt flytta lite växter från Trädet.Bla doftpioner som systrarna jansson bytte med varandra.En rot har jag fått från Karin tror jag. Om ett par veckor har vi församlingsmöte om Vånga Missionshus Församlingen kan inte ha det kvar Om det blir en intresseförening hör jag av mig till Eva och Dig!
  Trevlig höst Frossa i färgerna de är underbara!

  1. Hej Ewy. Låtr intressant med växtflytt. Det är sparade minnen man flyttar med sig. Värdefullt, det påminner om gångna generationers odlarintresse. Vår mormor hade en vacker trädgård enligt min mors beskrivning. Annie och Karin hade ju otroligt mycket växter i sina trädgårdar. Och vad plantor de drev upp varje vår!!!! Mamma hade intresse för trädgård också, men hade väl inte tiden hon behövde för det. Intressant det där med pioner. Skicka mig en bild nästa gång de blommar! Jag har väl nån stans på bloggen i somras bild på en del av min trädgård. Och Änglagårdsmissionshuset – det var häftigt första filmen att på bio få se sin hemtrakt! Hoppas det blir något bra med missionshuset i framtiden. Det är säkert många som har upplevelser som satt spår för hela livet därifrån. Det förstår man ju vid läsning av Ängagärdsboken. ….Lycka till med huset i Blidsberg! Kommer gärna på besök!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: