Lägg dig inte utan att ha diskat/Sov middag på söndagar

Jag berättade ju för ett par veckor sen om min lilla bok ”Instruktionsbok för livet” . Från den plockar jag med rubrikens två råd!  Och en bloggrubrik har ju varit  ”Nu kommer lugnet”.  Ju längre in på hösten vi kommer, dessto mer reflektionstid erbjuds man. Jag som älskar att vara ute, drivs in av mörkret, kan man säga. Och den tiden blir en del av det där sköna eftertanken. 

Maken kom hem med en en lånad bok. Jag läste den också. Och nu ska du få höra något intressant som kan hända om man går ”utanför ramen” .  Visst har jag nämnt att vi har släktforskare på min mors sida, som resulterat i en hel bok med namn och uppgifter. Ja, i alla fall när jag fylle 50 så fick jag för mig att leta efter andra jämnåriga med mig  det året. (Jag begränsade sökandet, och uteslöt ingifta.) Det blev några stycken. Jag skickade vykort med en hälsning. En enda svarade – från Australien, genom att ringa tillbaka och ge en trevlig feedback. Vi härstammade från familjen som köpte gården Ängagärde på 1830-talet. Den familjen fick många barn med dagens mått mätt.  Mannen i Australien och jag var ättlingar  i samma släkt! Vi har senare träffats och haft lite kontakt någon enstaka gång. Så nu blev det en anledning till.

 Foto Anna E.

Staffan Thuringer testar orgeln i Blidsbergs kyrka. Orgeln byggdes på initiativ av Lars Andersson född i Ängagärde och Staffans morfarsfar ( som var bror med min mormorsmor Kajsa). Reda ut släktförhållandena , ojojojoj vad jobbigt!

Innan jag träffade Staffan personligen första gången, så googlade jag hans namn. Och träffar blev det. En mycket musikkunnig person som hunnit med mycket musik vid sidan av sitt arbete där borta i Australien!

I alla fall när jag läste i låneboken så hajar jag till vid ett namn, hm Thuringer… ja men är det inte Staffan Thuringers pappa?

Kollar upp i släkttavlan. Jo så måste det vara. Jag skickar ett mail till Australien. Får snart svar. Jo, det stämmer.  Den familjen hade semestrat på Gotland  1956 och i mitten på 1980-talet hade pappa Thuringer varit sommarvikarie i en kyrka på Gotland. Lite roligt att veta, och det resultatet av att skicka kort till helt okända släktingar, och associationer när jag läste boken Led, milda ljus av Erland Olsson.

Och så var det det där med rubriken. Om diskning och sova på söndagar. Erkänner villigt, att ska jag må bra då är det en del av min livsstil. Ingen regel utan undantag.

 Den här söndagen blev det en födelsedagsvända till en god vän. Det var trevligt att få träffas och prata bort en stund. Och disken – hoppas den står i diskmaskinen åtminstone! Undantaget bekräftar regeln. Hahaha.

 Det där med sova ska helst vara utomhus sommartid eller på altanen. Resten av året får de väl bli inomhus. Och tänk att få gå till ett fräscht kök på morgonen. Och tänk nu om allt inträffar samtidigt, så blir ju mina måndagsmorgnar helt fantastiska. Återstår att uppleva morgondagen och kolla efter. Har ledig dag! Hoppas på att få göra någon glad också!

För det gör vi ju – ”Man ska leva för varandra, och ta vara på den tid man har”

2 reaktioner till “Lägg dig inte utan att ha diskat/Sov middag på söndagar

 1. Intressant att läsa. Och se att jag var den enda som svarade.
  När jag var i Sverige nyligen trummade jag ihop klasskamraterna från studentklassen, vi hade inte settspå 45 år. Så tydligen blir man lite mer intresserad av personkontakter när man bor långt iväg.
  Jag har inte så mycket tid till Facebook etc, ägnar mej hellre åt livet ”live”. Har idag spelat ihop med Rylan (11 år), samt gått till en lekpark med Livi (5)och Ramona (snart 3)
  Ska läsa lite mer i dein blogg nån annan gång. Nu är det lägdags. I morron ska jag köra buss åt ålderdomshemmet…
  Vårhälsningar
  Staffan

  1. Oj, vårhälsningar… javisst ni bor ju på södra jordhalvan! Ibland kan man fundera på hur det skulle vara att byta plats på jul och midsommar här på norra halvklotet. Nu är det riktigt höstgrått här. Vintertid på klockan har bidragit till att kvällarna kommer ”så tidigt” . Hänger inte riktigt med i denna tidsförskjutning på en timme. Men varje årstid har sin njutning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: