Blinka lilla stjärna….

Estelle Silvia Ewa Mary blev veckans mest kommenterade namn. Säkert logiskt i den lilla familjen som fått sitt första barn. Familjen som tycks klara balansgången privat/offentligt. Tycker att de är bra representanter och förebilder. Vilken brud skulle inte velat höra Daniels tal på bröllopet – de flesta tror jag. Det var stora och fina ord. Lyckas de föresatserna är det något vi kan vara stolta över i Sverige.

Jag upplever inte att de utnyttjar sin situation utöver det tillåtna. Det är väl folk runt dem som försöker få del av glansen. Har läst om att det bakats mängder av prinsesstårtor och alla bagare är glada för ökad omsättning. Och hur många tidningar har inte redan haft bilder och texter som berör händelsen och de hoppas på större upplagor. TV:ns morgonsoffor har riktigt gottat sig i det kungliga och drar tittare.

Handen på hjärtat alla som är kritiska till kungahuset, är det inte avundsjukan som lyser igenom. ”Jag vill också ha… ”. Det säger man ju inte, utan det är inlindat i uttryck som  ”Det är på tiden att vi avskaffar monarkin”.

Då är min fråga: Är det bättre i länder med presidenter, eller vad man nu väljer att kalla sitt lands valda ledare. Det viktigaste är ju hur demokratin fungerar. Vi lever antagligen i ett av de mest demokratiska länderna. Men är det inte dags att alla tar ansvar och blir ärliga både i stort och smått. Fusk med bidrag, skatt och liknande borde inte finnas. Då  det fanns säkerligen arbete åt de flesta som vill ha, och pengarna skulle räcka till i olika kassor i samhället.

Det vore väl en stjärna att sikta mot. Ett rättvisemärkt Sverige, landet där inge vill fuska. Landet där ärlighet härskar.

(Fotot ovan har du nog redan listat ut att det är från min ”prinsesstid”.)

/ Anna

4 reaktioner till “Blinka lilla stjärna….

 1. Visst är det märkligt hur vi hela tiden säger ”Vem bryr sig” varje gång löpsedlarna skriker ut något nytt om kungens kaffeflickor, drottningens senaste lyft eller den bedragna prinsessan, ändå kan vi inte låta bli att gotta oss och läsa och ha allehanda åsiker om det hela – och ibland med all rätt kanske. Men kungen ska nog vara oerhört glad och tacksam över sin äldsta dotter och svärson som har en stor del i att det fortfarande finns några som stöttar kungahuset. De om några kan kanske få kolossen på fötter igen om pappa kungen bara insåg att det är dags att kliva åt sidan till förmån för Victoria. / Ha en skön vecka! -)

  1. Håller med dig! Nyinflödet genom Silvia i kungahuset har medfört ett stort lyft. Kanske ska vi ändå tacka kungen att han vågade gå utanför ramarna, satsa på os-värdinnan och komma ifrån det osunda firarlivet som sysselsatte honom. Med fel kontakter kan man förstå så här i efterhand.
   Jobbet för familjen blir väl nu att leva som vanligt folk och däremellan ta på sig rollen av det de fötts in i. Inget lätt att genomföra. De kan nog känna sig ensamma och utsatta de också./ I dag skiner solen underbart inspirerande. Tack för svar!

 2. Vilken fin ”sessa”. Visserligen har åren bara gått i väg en liten bit med dig, värdigheten finns kvar, blicken riktad framåt som vanligt.
  Visst ska vi glädjas över vår nya lilla prinsessa och hennes familj. En ny skapelse, helt unik även hon. Att vi sedan har ”våra egna prinsessor och prinsar” förtar inte glädjen över andras.

  Inga W

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: