Nr 51 alla dessa…

Alla dessa dagar- utrikesministerns blogg. Alla dessa fröer- förberedelser till sommaren. Alla dessa korsord. Alla dessa soliga dagar. Frid, ett inre lugn…Flyttfåglar som kan ha det besvärligt alla dessa kalla dagar.

Såg två svartvita flugsnappare i går som satt i buskarna på spaning efter lämplig holk. De hann jag inte fota, så det blev samlingen utanför min dörr i stället. Hoppas att flugsnapparna klarar sig trots aprilsnön som just nu breder ut sitt täcke.

Ibland samlar jag på lite stödord under veckan till den här sidan. Tycker det kommer bra idéer,  men lätta att glömma. Den här veckans sammanfattande ord Alla dessa…

Först ut att ge uttrycket var utrikesministern som har en blogg med namnet Alla Dessa dagar..där han beskriver sin vardag med jobbet. Ibland läser jag den för den är så lätt att länka till eftersom han har samma webbhotell som jag eller vad det nu heter i dessa sammanhang. Och när jag kopplar upp mig, kommer det en ruta med ”toppbloggs”, alltså de mest lästa. Nyfikenheten drev mig att se vad dessa personer skrev om, så jag klickade vidare. Av alla dessa 10 mest lästa, så går jag alltså in och kollar vad Bildt håller på med emellanåt.

Det man slås av är vilken kapacitet så offentliga personer måste besitta. Ena dagen i ett land långt borta, åker en flyglinje under natten  och vaknar upp i ett helt annat land . Nu senast i Turkiet. Där representerar han de nordiska ländernas samt baltiska staternas utrikesministrar. Jag såg honom nyss på Rapports nyhetssändning.  Oj vad mycket han måste ha i huvudet, om han dessutom ska ha inhämtat och sammanfattat de länders åsikter han representerar.

Nästa Alla dessa..fröer som jag vill ha i jorden och förgro r inomhus först. Det står en del alldeles här framför mig. Detta fönstret har mycket ljus och värme och inte mitt i vägen vid vardagsgöromålen. Och här har det börja spira.

Först ser du paprikan och purjolöken. De har kommit en bit på väg, men de behöver lång tid i ”barnkammaren”. Lite mer nyfödd är tomatplantan. Den kom upp i ljuset i dag.  Så det blir mer och mer att kolla in alla dessa dagar!

Har vi inte njutit av Alla dessa …soliga men ibland kalla dagar? Ljuset lockar fram det bästa hos oss och vi har plötsligt mer energi.  Mer energi än förra veckan hade syster Gullan idag, och var på ett gott humör och skrattade gott när jag försökte mig på dragspelande.

Fotot är taget av Erik en annan gång, men skrattet var ungefär det samma. Ett gott skratt förlänger livet sägs det ju! Vi konstaterade vid besöket att än finns det krut i gullanpaketet! Och ett litet skämt försökte hon också sig på: När jag sa hej, vi ses nästa gång kom svaret  Nöff, nöff, ganska rappt och jag gick därifrån med ett leende på läpparna, trots att jag vet att det mesta av hennes Alla dessa dagarär passe´

Så en runda ut i trädgården. De 5 hemförda kaiparna(vild purjolök) ser ut att trivas under hasselbusken och blir fler år från år. Förra året blev det till en soppomgång. Vad blir det i år?

Trollhasseln har hängen och rabarberpajen hägrar redan.

Några vissnade gulsippor från Eklunds änge i Endre kastades för något år sen på lämpligt ställe och nu syns resultatet av de fröna. Kollar du noga så syns skillnaden mellan vit och gul sippa förutom färgen att de gula oftast får två blommor på varje stjälk.  Blomma nr 2 är på G i bladrosetten.

Och orden från gudstjänsten i dag Gud metar inte bakåt om vi ber om förlåtelse, han glömmer  och Kristus blev den förmedlande länken lämnade sina lärjungar med orden Frid.  Mänsklighetens tidlinje har en brytpunkt: Före och efter år 0. Somliga kallar de före och efter vår tideräknings början. Men ursprunget är före och efter Kristus. Vill vi ta åt oss det, samt inte meta bakåt, se framåt och förmedla frid/fred? Hoppas det. Det får bli som Earth hour, något som borde angå oss alla.

Korsord är trevligt och passar bra som hjärngymnastik. En ny fluga har nått mig: Wordfeud och jag har ett par tre på gång. Vinna eller förlora gör det samma, lika roligt med varje nyfunnet ord.

 // Anna

4 reaktioner till “Nr 51 alla dessa…

  1. Blir både litet avis och längtansfull när jag ser hur din rabarberknopp sticker opp. Och vildpurjo låter spännande… Här i Paradiset (i Hälsingland) är det fortfarande mycket tjäle i marken så här får vi vara glada över rabarber till midsommar. Ser dock att mina påskliljor är på väg upp genom ”permafrosten”. 🙂

    Hej så länge
    M.

    1. Trevligt att läsa om dina natur upplevelser! Fågelskådning är er spcialitet, eller hur? Har en kompis som är det. Hon förmedlar mycket kunskap om fågelliv när vi rör oss i naturen. Jag har nog fastnat för växtlivet och historisk utvecking. T ex är hasselbuskar tecken på att det funnits odlingar redan på vikingatiden i området. Och ni har kortare sommar norrut, men minst lika många soltimmar under året. Era korta/ ljusa nätter är underbara och växtprocessen är emorm under den tid det är sommarvärme. Att se hur skogen kommer igen efter en storm är något som tar åratal, massor av arbete pch nästa avverkning blir om ca 80-100 år. Innan dess kanse nya stormar!! Vi håller oss till våra egna små odlingar- det kräver mindre framförhållning. Tänker just nu på fars ord ”En skogsägare skördar det andra planerat. Jag planerar för någon som kommer efter mig.” Tack vare allemanslagen kan jag fortfarande gå och njuta av” vår skog” och berätta vidare om spår efter flydda tider för mina anhöriga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: