Påskveckan 2012

En vecka som blev längre än vanligt, för annandag påsk måste ju få räknas in.

Trots bakslag för våren  plockades den här buketten annandagen.

Det började med en del surfande på nätet. Någon hade länkat att kinesiska ledningens sidor hade blivit hackade av Anonymous. Blev nyfiken och klickade vidare.  Det är som namnet anger anonyma intenetanvändare som lägger upp budskap som inte avslöjar avsändaren. Från början användes det väl på ett negativt sätt, men har mer och mer övergått till operationer som organiseras genom att någon anser att någonting bör rättas till eller uppmärksammas. Vi har väl senaste året hört talas om hur motståndsrörelser växt upp på nolltid i olika diktaturstater med hjälp av internet. Och här är alltså ett” ställe” att effektivt angripa det man anser behöver  medvetandegöras Det stora landet i öster har senaste veckan släckt ner fb och liknande saiter. En slags censur för det fria ordet och bilden.

Privat har veckan varit fylld först av jobbet och sen den festliga delen när vi umgåtts med återvändare till ön i form av barn och goda vänner. Får man besök kommer det fram lite festligare rätter på bordet,man  pratar om minnen och annat.

Först kom Erik och Linda med färjan på torsdagskvällen när det bara fanns personplatser kvar vid bokningstillfället. Nästa kväll kom Sven, och då fanns det bilplatser, så han fick biluppdrag. Vi var lite oroliga för väglaget, men snöovädret kom senare än beräknat så allt gick bra.

Påskafton var det planerat Hoburgen, dagen då vi vaknade till en vit morgon. Skulle vi verkligen ge oss av? Familjerådet bestämde: Vi kör som planerat. Och det gick bra, visserligen var vinden kall, men ju längre söder ut vi körde, minskade snön, och längst ner ingen snö alls. Som vanligt blev det stopp i Fröjel med nostalgiklättring.

Kollade in Näsuddens vindkraftverk, brr vad det blåste här!

mat på Maistregården, 3/5 valde lammkött, resten köttbullar

och koll på Hoburgsgubben. I år har ”välvilliga personer” målat näsan knallgul. Somliga utövade lite bergsbestigning!

Vinden var som sagt bister. Vi satte oss i bilen och kollade in lite av området . Kastalen i Sundre  intogs av frisksportarna, medan jag själv satt kvar i bilen och beundrade den fint lagda stenmuren och mindes att det var här jag såg/hörde en näktergal på ½ m håll för så där 20 år sen.

Självklart har det blivit kyrkobesök. Ännu ringer biskopens ord i  öronen: Det är nu det börjar, uppdraget för den som vill vara en lärjunge. Vi hade besök av Karlmans, numera boende i Blekinge. Kärt återseende för oss! Det fanns flera andra fastlandsbesökare. En av dem skulle visa sig vara Roland Wolmesjö, f d pastor i Blidsberg,   för ca 35-40 år sen. Oj vad tiden går. I alla fall var det Roland som fick vara konfirmationslärare åt lillebror Per, och vi dalumsbor var ju dessutom rätt ofta på besök i Blidsberg.

Annandagen blev det lite aktiviteter på stan:

Ett måste i blåsippstider är Fridhem, söder om Visby:

och man får inte missa de fina vattenfallen, här det övre fallet:

Och så var det Lena som jobbat något år på fastlandet och som längtar tillbaka till Gotland. Våffelfika med henne och Christina fick avsluta påsken!

  / Anna

3 reaktioner till “Påskveckan 2012

  1. Låter som ni haft en skön påsk. Härligt när barnen kommer hem antar jag, det brukar man kunna leva på ett tag. Nu är det vardag igen men ganska skönt det också, man äter alldeles för mycket när det är sådana här helger!

  2. Vilken härlig påskhelg! Jättetrevlig läsning.
    Själv valde jag bussen på påskafton, är inte lika våghalsig som ni! 🙂
    Ser fram mot nästa blogg!
    Inga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: