Minisemester hemma

Gotland har så mycket att visa upp. Stränder med stup, sk klintar, sandstränder för bad, klapperstensstränder, ängsstränder där djur går på bete ända ner till vattnet. Och all historia i alla varianter. Fina cykelvägar, natur med rik eller karg växtlighet eller varför inte en glass i hamnen?

   

Men nu tänkte jag tala om att jag har semestrat en dag i mitt eget. Att bara sitta ner eller vandra omkring på tomten. Njuta av att  egna häcken är klippt, när grannen håller på med sin, betrakta lönen för odlarintresset. Att spara lite bildbevis för att njuta när andra årstider kommer. Häng med på min hemmadag:

När jag ser över blomlandet leker några kålfjärilar och jag kollar in bland kålplantorna. Bäst att lägga nät, så att inte allt blir mat åt kålfjärilarnas larver. I år är kålplantorna stora och kraftiga som aldrig förr. Det har regnat, ingen vattning har behövts senaste veckorna. Har t o m blomkål på gång

  Gör fler iakttagelser och njuter

Det blir frukt , men inga massor. Det var frost en bit in i juni. Antagligen har en del blom suttit mer skyddad och det är den som nu växer fram. Någon enstaka vindruvsklase blir det också. Det det däremot finns gott om är vinbär, och fram emot eftermiddagen kom ett par bekanta och plockade till sina vinterförråd. Och tänk, då fick vi anledning att ta fram våffeljärnet, och snart serverades våfflor med glass och rårörda färska bär.

Våfflorna gräddades ute vid garageknuten på huggkubben. Livet kan göras på många sätt!

//

En tanke på “Minisemester hemma

  1. Va’ fint det växer i din trädgård. Visst är det skönt att stanna upp ibland och faktiskt ta sig tid att upptäcka och njuta av det som finns inpå knuten, det är så lätt att man missar det. Våfflor och färska bär låter mums!

    Kram M.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: