Glädjen blandas med livets gång.

I dag upplevde jag en alldeles sällsam känsla av glädje. Lyckokänsla! Det blev en vitamininjektion som kändes. Så stark att jag bara ville in och byta till passande T-shirt så där mitt på blanka vardagen mitt i veckan. Vad hände efter alla dessa kyliga dagar? Bytte liksom spår inom mig.Vitsipporna hade slagit ut i häcken! Har spanat efter dem, och så äntlign…    vitsippor

Sen i söndags hade de smugit fram, eller var det i går jag spanade lite, har ju mest varit inne p g av influensa och då mår man inte bra! Hjärtat slog glädjeskutt vill jag lova. Det fanns ju så fina krokus redan: krokusraden

 

Spring is here and my garden is full of flowers

T-Shirten har funnits i många år, och används bara på våren. Inte varje år, men nu kändes det nödvändigt. Solen sken, det var friska vårvindar, och resten av dagen ägnades år att beskära träd. Sent kanske, men det har inte funnits tid och någorlunda väder förrän nu.Testade mitt nya redskap, en förlängd sekatör. Vilket underbart redskap! Trädklippningen blev ett rent nöje.

Sen jag skrev förra gången har vi varit med om flera begravningar, sex stycken. Så klart syster Gullan var närmast hjärtat känslomässigt. Tre vänner fick sluta sina dagar alldeles för tidigt 55-65 år p g av sjukdom. En dessa var mina föräldrars granne Kent, Kent som hjälpt oss med ett och annat, ringt och berättat vad som hänt i barndomsbygden, delat tågintresse med maken, och som bokat besök här Kr h f dagshelgen. Då skulle vi göra vår traditionella utflykt till Hoburgen via Fröjel. En tradition vi gjort i många år, tror första gången var när Erik var ett år. Alltså sen 1986. Och för att dela med oss av vårupplevelsen sen barnen flugit ur boet har vi oftast bjudit med oss bekanta. Nu skulle turen bli Kents, han såg fram mot det, biljetten redan bokad! I stället blev det vi som fick åka åt hans håll, skolbusschauffören i trakten där hemma, som aldrig skaffade familj, men hade en stor vänkrets han månade om. Att de kunde bli många i kyrkan anade jag, och när preludiet spelades var det precis överfullt. och vilket blomhav till hans ära:

Kents blommor

När så många samlas blir det förstås återseenden av vänner man haft förr. Vår gemensamma lärare i 3-4:an Inga Ek, nu 84 år, höll tal och berättade minnen Inga lärare i 3/4

Skolkamrat jag inte träffat sen åk 6, och som påminde mig om ett Luciaframträdande i åk 6.Det var ju trevligt att bli påmind om det!  Och många fler vänner! Kram på er, om ni läser det här! Vilken omtumlande dag.

Dagen var inte slut med detta, Sven som rest från Uppsala och vi  passade på att göra en snabbvända till Bjurum, tranornas anhalt på väg norr ut genom Sverige. Tyvärr hade jag använt så mycket av batteriet i mobilen att den slocknade och blev utan bilder. Har aldrig sett så många tranor, 10 000 den dagen sades det. Riktigt kallt i luften och det kändes bra att avsluta trandansen med Cafét  i närheten.

Nästa dag skulle vi hem till Gotland, men först en vända i Södra Vånga. Vi stannade till vid Ängagärde, träffade nuvarande ägarna Eva och Erland. En viss känsla att komma in i huset och känna igen detaljer från mitt liv där. Trappan upp var den samma, heltäckningsmattan och tapeterna i finrummet, och en del annat fanns ännu kvar efter 27 år! Och så besök hos min kära farbror Bengt,som blir 89 år nästa nyårsafton, hälsan inte precis på topp, men ett strålande minne. Han visste att berätta att det var han som satt upp de där tapeterna i Ängagärde en gång. För att variera medhavd fikakorg, hade vi ordnat en liten ostbricka, vi hade ju varit på Falbygdens ost också!

Hos Bengt finns ett foto från min fars 70 årsdag 1988, där syns förutom Bengt t v även bröderna Ivan och Göte. Fjärde brodern Valter saknades redan där.Dessa bröder, erikssönerna som även de är/var personligheter med stort P vi alltid ska minns. Humor, idoghet, uppfinningsrika, sparsamma, hanterade byggnadskunskaper väl och skötsamhet är några ord som stämmer in på dem.

Bengt, Ivan och Göte

Och till sist en liten minnesanteckning skriven av Kent ett par dagar före sin bortgång.

minnesanteckning

 

Plikttrohet och tack!

Minnena bär vi med oss!

 // Anna

3 reaktioner till “Glädjen blandas med livets gång.

  1. Tänk att vårens blommor orkar stråla och sprida glädje oavsett hur livet eller världen är. Våren är fantastisk, och jag ser fram mot att få en liten skymt av den på Gotland när jag kommer:)

  2. Kära Anna !Tack för den här resumen!Du skriver så målande och visar så fina kort.Så intensiva ni är när ni kommer i land.Våren har inte kommit riktigt så långt härMen det stilla regnet gör att den skyndas på!

  3. Ja, du, det är inte roligt när ens vänner och bekanta börjar falla ifrån. Även om vi alla blir äldre känns det ändå litet för tidigt. Vi har också en begravning som väntar nästa vecka och vår planerade resa till trandansen vid Hornborgarsjön som skulle ha ägt rum nu fick ställas in sedan en av vännerna vi skulle åka med fick akutopereras för en cancer. Det är litet för mycket av sådant just nu. Man får istället glädjas åt det lilla, som sädesärlans ankomst, 10 dagar senare än vanligt, och den första vitsippan. Ni verkar dock ligga litet före i tidsschemat jämfört med fastlandet.

    Må så gott!
    M.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: