Vår nya granne: Sporthallen

IMG_5404

Måndag morgon, tittar ut genom fönstret och ser att det är gråmulet, temperaturen visar sig vara ca +11 C°. Alltså rätt behaglig vårdag. Men det som drar till sig mitt intresse, är vad som händer ett par hundra meter bort: Sporthallsbygget. Sent i går kväll tog jag fram information på nätet.I morgon, tisdag 8/4 2014 tas första spadtaget för själva byggnaden.   De viktigaste markförändringarna är kanske genomförda.

IMG_5386

Här är den kommande anslutningen till Langs väg. Inte mycket att se på bilden ovan, men för den som har sin fastighet närmast norrut, så är det intressant att se, och  enkelt beskrivet så står jag på infarten till ”cementplattan” vid fototillfället.

IMG_5406

Av informationen på gotland.se kan man uppleva vad man kommer att få se när man svänger av  på den nya infarten. Den del av byggande som kommer att vara vänd mot Djuplunda är gaveln till höger. Har försökt omsätta nedanstående kartskiss till verkligheten. De två befintliga kullarna kommer att utökas till tre, ser ut som om det ska gå någon slags motionsslinga över dem sedan, och tänker tillbaka på tider när det var barnens pulkabacke och kusinerna hade gjort en volt med kälken över en sten, eller när militären någon enstaka gång tränade terrängkörning med Jeepar(vad nu dem kallas på militärspråk?)

Det ska läggas upp fler vallar mot bebyggelsen söder ut, träd ska planteras, belysningsstolpar sättas upp och parkeringsplatser ska färdigställas. Här får du chans att kolla in planskissen :

Nya sporthallen i Visby

Lite lägesrapport s a s. Våren på stort G och full fart i våra fågelholkar ute på ängen. Och ett skatpar funderade på igår om de skulle våga bygga bo i granen mellan växthuset och huset. Vi gick runt lite för att tala om att vi bor också här, de kan ju bli överraskade precis som ett duvpar förra året. De hade också utsett granen som boplats, men övergav det när de insåg att jag hade många ärenden till växthuset och  att kaprifolen växte till med sina långa slingor rakt genom bobygget 4 meter ovan mark lagom insynshöjd från vårt fönster på andra våningen.

Så nu har vi skiftande byggplaner att bevaka…

// Anna

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: