Utflykter på Gotland.

Sitter och kollar mitt bildflöde. Sex veckor sedan första blåsippsbilden togs. Tänk att kunna njuta av denna ljuvligt fina blomma så länge- och finns kvar än.

IMG_7483 Årets första!

I vår häck längs gatan trivs de alldeles förträffligt, där finns olika blå nyanser, gul, vit och även nån stor tuva med fler kronblad än den vanliga. Någon trodde det var Ungersk blåsippa- vet inte om det stämmer

.IMG_7694

 IMG_7736

Hade sett i flödet att det skulle vara fint på Klinteberget, så vi gjorde en utflykt till Klintehamn. Parkerade bilen nedanför berget och följde en slingrande stig upp till platån, och fick en helt ny upplevelse! Något jag aldrig sett av berget på alla gånger jag varit där. Man borde kanske kalla platsen Blåsippsberget.

Inte nog med det, hembygdsföreningen hade tillverkat trappor med räcken på de brantaste partierna, minst 8-10 bord med sittplatser utspridda på strategiska ställen, samt en grillplats med lek-och gungställe. Platser för dem med barnasinnet kvar! Dessutom fanns motionsrundor av varierande längder. Allt kantat av underbara blåsippor! En härlig utflykt!

IMG_7599 IMG_7597 IMG_7611

Den 2 maj, regnet hotar och stundtals yttrar det sig ordentligt! Vi ställde kosan mot Slite. Där ville vi se om det stämde att man kunde få uppleva något liknande av blomningen i Kungsträdgården. Har aldrig sett den omtalade blomningen i Stockholm. Den som varit där kan avgöra!

Mina första minnen av Slite , är ett samhälle helt insvept i stendamm. Men tiderna förändras, miljölagar har  tillkommit. Nu möts man av ett helt annat Slite! Ett modernt samhälle med sin viktiga cementtillverkning på Cementa. Affärer, matställen, camping och härlig badstrand.
IMG_7727

Parken med sin damm och vattenfall. En rejäl blombåt lyste vackert. Slottsbacken har röjts och stigar har anlagts mellan urgamla rester av försvarsanläggning av hamnen. Sittplatser att njuta av utsikten, grillplats.

Och så torget, jodå ett antal skönblommande träd att vila ögonen på!

IMG_7725

 

IMG_7724

IMG_7730

Jag trivs på mitt Gotland! Fullt med utflyktsställen. I dag blev det en cykeltur till Högklint, och vi njöt av sol, hav, båtar och natur.

Hemmavid prunkar lökväxter – bara å njut….

IMG_7738 IMG_7740

 

Allt fotograferat med mobilkamera- det får duga!

 

//Anna

En tanke på “Utflykter på Gotland.

  1. Såå vackert! Synd bara att det går så fort, den här första blomningen, strax är den över. Och era körsbärsblommor är lika vackra som de i Kungsträdgården, och det bästa av allt – de ni har, de har ni där på Gotland. Njut!
    Kram Meggie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: