Vackra maj – välkommen!

Oh sparade minnen- lägger upp lite bilder för att dela med mig av den kraft som finns ute nu. Ett blomsterhav levereras några dagar vid husknuten – mitt Kungsträdgården!

image

image   image

Övriga året är det lilla trädet rätt anonymt och kan upplevas stå i vägen. Men så värt att vårda för att få uppleva detta!

image

Den här bilden är en en rabatt som liknar mor Ingeborgs, vi kan kalla den mormorsrabatten. Vårkrage, tulpaner, och snart har rosa löjtnanshjärtan växt upp. Anemoner är avkommor från 10 små knölar som planterades för länge sedan. Minns buketter mor Ingeborg satte in på vardagsrumsbordet inför helgen med en ren duk. Det kändes så högtidligt!

Somliga växer sprider sig för varje år, så dem har jag lite så där i periferin och får sköta sig själva, och där det går att plocka när man har lust.

               image image

Lite varstans dyker avkommor av penséer upp. Somliga råkar stå i vägen för gräsklipparen, andra kör jag villigt runt, en och annan gräver jag upp och placerar på annat ställe. Kolla här hur det ”lyser” vid soptunnan i morgonsolen

image

Eller som här vid trappan, tillsammans med ”stenfåglar” som vaktar sina små…som påminner om alla ungar som just nu håller på att skötas om av sina flitiga fågelföräldrar.

image

I dag är det Kristi himmelsfärds dag, och vill gärna påminna mig om alla resor ner mot Hoburgen. Första stoppet brukar bli vid någon av öns kyrkor, oftast Fröjel, för att delta i psalmsång och påminnas om händelsen som gett namn åt dagen, Jesus lämnar lärljungarna.. Luk 24:50-53

Sen rullar bilen vidare i turisthastighet, och i dag njöt vi av alla blommande träd och buskar överallt i landskapet…..

Citerar en känd vers :

Se på ängens liljor, hur de växer…att inte ens Salomo i all sin prakt var klädd som en av dem. Om nu Gud ger sådana kläder åt gräset på ängen…Skall Han inte ha omsorg  om er! ( ur Matt 6 25-34)

//Anna

En tanke på “Vackra maj – välkommen!

  1. Så vackert det är i naturen just nu och vilken bonus att ha ett alldeles eget ”Kungsträdgården” på tomten. Vårda det ömt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: