Min trädgård…

image

image

Både frösådda och perenna vallmon är som vackrast nu. Visst blir det dagliga rundor i trädgården för att njuta nu och lägger in  lite bilder som ”sparad sommar” att kolla in  andra dagar när vintern är här. Nu kommer andra ”blomstormen” efter vårens alla lökväxter, men fortfarande påminner den vita backsippans fröställning om våren. I bakgrunden av nedanstående bild kämpar en japonika, som egentligen inte växer i vårt klimat, men med lite extra omvårdnad inför vintern klarar den sig ute året runt. image

image

Blågull bytte jag till mig förra året genom en fb-grupp. Den förälskade jag mig i på en trädgårdsvandring en gång i tiden. En växt som jag misstänker kan breda ut sig, men så härligt blå. Olika hostor är bra som marktäckare och har dessutom en mängd dekorativa bladfärger. Har genom samma grupp fått tag på vit, rosa, och gul rudbäckia samt några gula vallmosorter, aprikos vallmo och gulaktig fingerborgsblomma. Men alla dessa vårdas ännu i barnkammaren.

image
Rosensmultron, rara blommor men sällan frukt.

Njutfaktorn höjdes när första (ekologiska) jordgubben skördades (16/6)!

image

Pelargoniorna börjar blomma efter vinterdvalan. De kommer att blomma kanske 5 månader framåt. Har flera krukor. Frosten kommer en del år sent här på ön. Sista tiden brukar de få husera på altanen, för att stå i förrådet dec-april. image

Tomten tycks vara perfekt för pioner, svavelpionen är överblommad i det samma. Blir vädret optimalt kan det finnas andra blommande pioner 3-4 veckor till. Väntar t ex på bowl of beauty och någon sen doftpion.

image

image

image

image

Ett par hasselbuskar växer ivrigt i bortre hörnet.  Efter grengallring förra året kunde jag i våras klippa långa vidjor  att placera på lämpliga ställen som stöd bland blommorna.

image

En växttavla är under utformning, projekt ny ram.

Diablobusken⇓ med sina blodröda blad kommer snart att vara översållade av vita blommor en kort tid. image

Tre klematisplantor köptes för något år sen som ljusrosa med mörkare streck i, har nu skojat till det och blivit tre olika individer

image

Livet med trädgård är att leva i föränderlighet, nästa dag nya upplevelser. Lika skön och vacker oberoende av politiska åsikter och militära insatser i omvärlden.

image

Snart, ja redan inledd kommer perioden med rosorna……

//Anna

2 reaktioner till “Min trädgård…

  1. Så vackert! Avundas alla med gröna fingrar. Tur att det finns ängsblommor som kommer år från år oavsett om man tar hand om dem eller inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: