Nu har 2017 börjat

Årets första dag blev en familjedag med upptäcktsvandring i P18/Vibbleskogen. Hade på fb-flödet sett att det skulle finnas ett litet vattenfall i skogen och även fått en vägbeskrivning, som utgick från affären i Vibble och sen första gatan till vänster efter.

Vi ginade på militärvägarna för att slippa gå längs Toftavägen så lite som möjligt. När vi närmade oss målet så började spår av eldsjälar märkas i skogen. Här fanns det skyltar med namn på stigarna och plötsligt befinner vi oss i tomtarnas värld.

img_3548

Och vi myser vid tanken av julklappsutdelning innan vi vandrar vidare. Spännande det här….. -Nu hör jag fallet säger en av sönerna, men jag som hör lite sämre måste gå lite längre på stigen. Och där är det ju!

  img_3557

Ja inte var det något stort bygge! Men innerligheten i helheten blev något värdefullt. När vattnet kom över skovelhjulet åstadkoms ett ljud som påminde om en gammal motorbåt. Och med hjälp av fantasin kunde man drömma sig ut på en båtfärd i en skärgård någonstans. Och inte nog med det, nästa tanke kommer när man upptäcker den lilla ”hammaren” som slår mot en stor mutter på plattan upp till. Nu var man ju i en smedja någonstans. (Om det hade varit möjligt att lägga ut en filmstump här, hade du också kunnat höra)

Vi satte oss ner på bänken vid bordet och pratade om livet förr och  att någon i nutid lagt tid på att få till denna installation! Vi passade på att äta upp vår lilla matsäck.

Bortom vattendammen fanns en anslutning till en gammal militärväg mellan övningsfälten. Fast vi befann oss på kända marker, så hade ingen av oss gått just här förut. Vän av ordning i naturen gillade jag den här skylten:

img_3554

Det har jag väl nämnt förut om skräp som folk lättvindigt gjort sig av med.  Och ibland har jag städat upp lite och burit med till ställen där det ska kastas.

Nästa gång vi vill gå i vårt nyupptäckta område , har jag insett f o m i dag hur jag kan komma till rastplatsen vid fallet. Man behöver inte alls gå ut på någon asfaltväg  eller genom bebyggelse. Gamla militärområden är rika på stigar och vägar.  Ytterligare en vit fläck på kartan har vi utforskat i dag. Jag hoppas få göra många liknande upplevelser i framtiden!

 ♥ 

//Anna

2 reaktioner till “Nu har 2017 börjat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: