Att sikta mot högre mål

Nu ni, nu händer det grejor! Från södersidans fönster, syns maskiner borta på grusplanen. Grusplanen där militären övade med olika fordon före 2005. De senaste åren har äventyrare tränat sladdkörning emellanåt. Ibland har det fungerat som parkeringsplats vid något sportevenemang i området, orientering eller rally.

Under lång tid har det pratats om behovet av en stor sporthall till på ön. Endre innebandydamer seglade upp på sporthimlen för så där 15 -20 år sen. Det fanns ett tag tankar om hallbygge i skogen öster om Endre skola. Jag jobbade ju där då, och man kunde se markeringar var ev bygge skulle kunna placeras. Sen har hallplanerna gått olika kringelkrokar, och nu äntligen på G. Om ett år ska det vara färdigt! Som sig bör så är det vägbygge in och ut ur området som påbörjats. Här är premiärbilder: Vi ser röda markeringar och träd har fällts, vi påminner oss om att motionärerna får finna sig i att motionsspåren kommer att flyttas.

IMG_5333 inf Region Gotland mars 2014

Vid kvällspromenaden i torsdags, upptäcker vi förändringar vid grusplanen, och borta vid spåret finns en skylt.

(I fredags dagtur till fastlandet och Trädgårdsmässan i Älvsjö. Alltid spännande, och det blev inköp av daliarötter och liljelökar bl a.)

IMG_5332  IMG_5343

Under lördagen händer detta: Vid jordvallen som avskärmar fotbollsplanerna , så har helt enkelt en rad björkar lyfts upp inne från skogen och placerats här. Och längst bort mot skogen ligger fällt virke. När jag kommer nära påminns jag om fars skogsarbeten: Doften av timmer, så färskt att kådan inte sipprat ut än!

På söndagsförmiddagen tog vi en ny promenad och konstaterade att nu vilade arbetet, så vi gick över på andra sidan vägen. Där lekte en hare, den sprang kors och tvärs mellan stigarna. Vi såg den tre fyra gånger på mindre tid än en kvart, men att fånga den på bild lät sig inte göras!

IMG_5344  IMG_5348

Vi upplever välkända stigars skönhet och beundrar en sten i terrängen.

Avslutade turen med besök i min egen trädgårdsmässa, idag är det sol så vitsippor och annat kommer som skjutna ur en kanon!

IMG_5353  IMG_5356

IMG_5360

Borta vid hasselbusken kommer lökväxerna, och om någon vecka kan kaipen skördas, men då har snöklocka och krokus vissnat. Ute på änget är det fagat och där inväntas den fantastiska tiden ”mellan hägg och syren” någon gång i första halvan av juni. Hör ni våren blir lång: Från slutet av februari till sista frostnatt ev i början av juni, tre månader att uppgradera livet. Tid att njuta och tid att sikta mot högre mål. (Dagens rubrik inspirerades av förra helgens predikan i kyrkan, livet är inte bara slit, släp, ack och ve. Naturens under påminner om  att vi människor också kan ”blomstra för varandra”)

//Anna

En tanke på “Att sikta mot högre mål

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: